Messiaen trilogie

Philharmonie Zuidnederland

Messiaen - La Trilogie de Tristan et Yseult (3)
Philharmonie Zuidnederland | Dmitri Liss dirigent
m.m.v. Roger Muraro piano | Nathalie Forget ondes martenot
Richard Wagner Vorspiel und Liebestod uit Tristan und Isolde | Olivier Messiaen Turangalîla-symphonie

Om 19.15 uur Neil Wallace in gesprek met Peter-Jan Wagemans en enkele musici (de Doelen Studio)Verkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2018-2019 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas.
17 jan
20:15
  • do 17 jan
    20:15
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Olivier Messiaen was zo gefascineerd door de middeleeuwse vertelling over Tristan en Isolde en hun onmogelijke liefde, dat hij de sage verwerkte in drie verschillende composities. Ze raakten bekend als ‘La Trilogie de Tristan et Yseult’. De Doelen presenteert het drieluik op twee opeenvolgende avonden.

Onze tweede Messiaen-avond is gewijd aan het instrumentale middendeel van Messiaens ‘Trilogie de Tristan et Yseult’: de kleurrijke Turangalîla-symphonie voor groot orkest, piano en ondes martenot (een van de eerste elektronische instrumenten, met een karakteristieke zangerige klank). Ook speelt Philharmonie Zuidnederland ‘Vorspiel und Liebestod’ uit Wagners opera Tristan und Isolde. Woorden zijn vanavond overbodig: de muziek verklankt de onderdrukte, niet-erkende liefde tussen Tristan en Isolde, die slechts vervuld kan worden in de dood.
Dmitri Liss
© DR
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.