DoelenEnsemble

Beeldenstorm van Wagemans

DoelenEnsemble | Maarten van Veen dirigent
Rianne Wilbers sopraan | Joep Hendrikx acteur | Myrthe Huber actrice | Utrechtse Studenten Cantorij

Peter-Jan Wagemans Beeldenstorm (2016)

Om 19.15 uur Neil Wallace in gesprek met Peter-Jan Wagemans en enkele musici

Verkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2018-2019 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas.

di 4
december
  • di 4 dec
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De eigentijdse beeldenstorm woedt voort. Van vluchtelingenproblematiek tot geloofsstrijd. Peter-Jan Wagemans componeerde een actueel drama op teksten van Kees van der Zwaard, geïnspireerd door de beeldenstorm die 450 jaar geleden over Europa raasde. Het DoelenEnsemble, de Utrechtse Studenten Cantorij, sopraan Rianne Wilbers, twee acteurs en dirigent Maarten van Veen bezorgen u met Beeldenstorm een boeiende avond muziektheater!

Dit concert is onderdeel van:
Concerten Red Sofa

In september 2016 brachten het DoelenEnsemble en Muziektheater Hollands Diep Wagemans’ Beeldenstorm in première, dat de componist zelf een ‘kerkopera’ noemt. ‘Beeldenstorm handelt over twee mensen, broer en zus, die moeten vluchten voor een conflict dat zich boven hun hoofd afspeelt: een oorlog met als belangrijkste thema religie.’ De pers vond Beeldenstorm een bijzondere voorstelling: gewaagd, indringend en begoochelend.

© Anne Meyer
© Anne Meyer

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

© De Doelen

powered by Peppered