© Simon van Boxtel

Ralph van Raat - piano

speelt Nederlandse première van Boulez!


Pierre Boulez Incises (1994/2001) | Pierre Boulez 12 Notations (1945) | Pierre Boulez une page d'éphéméride (2005) | Pierre Boulez Prélude, Toccata et Scherzo (1944) (Nederlandse première)

Om 19.15 uur Neil Wallace in gesprek met Ralph van Raat


Verkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2018-2019 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas.
25 nov
20:15
  • zo 25 nov
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ralph van Raat heeft wederom een primeur voor u: de Nederlandse meesterpianist in hedendaagse muziek verzorgt vanavond de Nederlandse première van Prélude, Toccata et Scherzo, een nog ongepubliceerd pianowerk van Pierre Boulez. Een maand ervóór speelt hij de wereldpremière in de New Yorkse Carnegie Hall en later gaat hij de compositie tevens op cd zetten. Ralph van Raat: ‘Het is een substantieel werk, waarin je Boulez als componist ziet groeien naarmate het stuk vordert. Het is een echt pianistenwerk – virtuoos en overtuigend.’

De première geeft een feestelijk tintje aan Van Raats recital, dat geheel gewijd is aan Pierre Boulez. Diens pianocomposities kenmerken zich bijvoorbeeld door het percussieve gebruik van het instrument, de afwisseling van eenvoudige ideeën met sonore akkoordblokken, en abrupte gebaren. Fascinerende muziek!
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.