DoelenKwartet

Lamento’s
DoelenKwartet | m.m.v. Lisa Eggen altviool
György Kurtág Officium breve in memoriam Andreae Szervánszky | Brett Dean Epitaphs voor strijkkwintet | - | Sándor Veress Strijkkwartet nr.2

Om 19.15 uur Red Sofa-gesprek met enkele musiciVerkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2018-2019 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas."
zo 11
november
  • zo 11 nov
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Herinneringen vormen de rode draad in dit concert: aan geliefde of bewonderde personen, aan je vaderland. Met hulp van de jonge altvioliste Lisa Eggen beweent én viert het DoelenKwartet de levens van enkele Hongaren en Australiërs.

Sándor Veress, die net als Bartók en Kodály het platteland afstruinde om volksmuziek te documenteren, verloochende in zijn composities zijn Hongaarse afkomst niet. In het Tweede Strijkkwartet is dat het duidelijkst in het langzame middendeel, een versmelting van lamento en volkslied. Het originele Officium breve van zijn leerling György Kurtág bestaat uit vijftien sfeervolle karakterstukjes, opgedragen aan de in vergetelheid geraakte Hongaarse componist Endre Szervánszky. Brett Deans Epitaphs is eveneens een in memoriam: voor vijf geliefde personen die de Australische componist kort na elkaar ontvielen.
© De Doelen

powered by Peppered