Club Doelen

Peter Kalb ‘El Periquín’: eerbetoon aan Michael JacksonNiet alleen door pop-, jazz- en elektronica-artiesten wordt Michael Jackson als grote inspiratiebron gezien, ook in de flamenco wordt The King of Pop – dankzij zijn diepgevoelde muziek en verbazingwekkende swing en ritmiek – beschouwd als een voorbeeld.

Verkoopinformatie
Word voor € 14 lid van Club Doelen en krijg korting bij elke clubavond. Klik hier voor een lijst van alle clubavonden en bestel de Club Doelen Pas."
vr 8
februari
  • vr 8 feb
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
  • De Doelen brengt voor vrijwel alle concerten servicekosten in rekening. Dit zijn kosten die voor de Doelen gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per transactie verschuldigd en ten minste € 2. Indien u een ticket bij de kassa koopt, bent u geen servicekosten verschuldigd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de servicekosten.

De Nederlandse flamencogitarist Peter Kalb, die zich eerder al begaf op het pad van de klassieke muziek, waagt zich nu aan de erfenis van ‘MJ’. ‘Net als Paco de Lucía, Pat Metheny of Bach is Michael Jackson een van de groten’, aldus Kalb.

In een intiem en akoestisch eerbetoon speelt ‘El Periquín’, zoals de gitarist in Spanje wordt genoemd, nummers als Liberian girl, Leave me alone en Smooth criminal, afgewisseld met bewerkte nummers van zijn nieuwste cd Para Siempre. Hij brengt toetsenist en kersverse Boy Edgar prijswinnaar Martin Fondse mee als special guest.

i.s.m. Flamenco Biënnale

‘Michael Jackson krijgt hier een koninklijke behandeling. Kalb heeft met veel liefde en respect echte Michael Jackson-nummers omgetoverd tot intieme, betoverende flamenco-juweeltjes.’ - Moorsmagazine.com
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent."
© De Doelen

powered by Peppered