VII Flamenco Biënnale Nederland

Diego el Cigala

Lágrimas Negras, 15 años después

Diego el Cigala zang | Niño Josele flamencogitaar | Javier Colina contrabas | Piraña cajón, percussie | Jaime Calabuig ‘Yumito’ piano

za 9
februari
  • za 9 feb
    20:15
    Grote Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Diego Ramón Jiménez Salazar, alias Diego ‘El Cigala’ bezit het gruis in de stem dat zielen wereldwijd raakt. De Madrileense zigeunerzanger is een groots vertolker van het klassieke, diepe flamencolied – de cante jondo – maar weet tegelijkertijd met subtiele souplesse geheel eigen muzikale werelden te smeden. Flamenco, latin jazz, bolero, son, salsa en tango smelten bij Cigala samen tot een verfijnd muzikaal universum zonder grenzen.

Dit concert is onderdeel van:
VII Flamenco Biënnale Nederland

In 2003 brak hij internationaal door met Lágrimas Negras, het wereldberoemde album dat hij opnam met de toen 85-jarige Cubaanse pianist Bebo Valdés en waarop hij Cubaanse en Latijns-Amerikaanse klassiekers met veel gevoel naar zijn hand zette. Het werd door The New York Times tot Album van het Jaar uitgeroepen en won maar liefst twee Grammy’s (en 5 Latin Grammy nominaties). Het leverde Cigala de bijnaam de ‘Sinatra van de Flamenco’ op. Nu, 15 jaar na het onvoorstelbare succes van Lágrimas Negras, gaat Cigala op tournee met zijn oude band van Spaanse topmusici.Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

© De Doelen

powered by Peppered