VII Flamenco Biënnale Nederland

Amir ElSaffar Ensemble & Vanesa Aibar

Flamenco & Oriënt


7 feb
20:15
  • do 7 feb
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Dit nieuwe, voor deze gelegenheid speciaal samengestelde ensemble laat de mystiek van de Irakese klassieke maqam-traditie versmelten met flamenco en hedendaagse jazz. Spilfiguur is de Amerikaans-Iraakse muzikant Amir ElSaffar (trompet/santoor/zang) die met grote souplesse de meest subtiele microtonen en versieringen tentoonspreidt. ElSaffar trad al op met jazzcoryfeeën als Cecil Taylor, Vijay Iyer, Mark Dresser en Marc Ribot.

Dit nieuwe ensemble brengt de flamencozang terug naar de bron van de oude maqams. Amir ElSaffar omringt zich met topmusici uit de flamenco en laat oost en west in een hedendaagse klankwereld samenkomen. Met elektronica, flamencozang en -percussie en met flamencodans van de veelzijdige danseres Vanessa Aibar.
Amir ElSaffar © Michael Crommet
Amir ElSaffar © Michael Crommet
Een coproductie van Flamenco Biënnale NL & Fondation Royaumont.‘Amir ElSaffar balanceert op unieke wijze tussen jazz en Arabische muziek zonder een van beide te kort te doen... ElSaffars' heldere en eloquente muziek is het resultaat van grensoverschrijdende inzichten’. - The Wire

‘Een ware traktatie waren ook de wervelende, sensuele Spaanse dansbewegingen van de charismatische Vanesa Aibar, die daarmee alle aandacht naar zich toe trok.’ - Het Parool


Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.