• za 23 feb
    20:15
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vanaf het moment dat haar debuutplaat Fado em Mim in 2001 viervoudig platina werd, was de toon gezet: Marisa dos Reis Nunes – ofwel Mariza – verwierf in korte tijd een absolute sterrenstatus. Inmiddels voert de Mozambiquaans-Portugese zangeres al meer dan 15 jaar de ‘nieuwe fado’-beweging aan. Ze zong met artiesten als Sting en Kiri te Kanawa, werd genomineerd voor Grammy’s, ontving een BBC Radio 3 Award en speelde op Live 8, de opening van de Olympische Spelen en tijdens het WK voetbal.

Mariza brengt zowel eigen interpretaties van traditionele fado als cross-overs met gospel, jazz, flamenco, latin en Afrikaanse klanken. Haar soulvolle stem en charismatische aanwezigheid op het podium zorgen altijd weer voor een unieke beleving. Niet voor niets wordt zij in Portugal gezien als de opvolgster van Amália Rodrigues. In het voorjaar van 2018 verscheen haar zevende plaat, geproduceerd door de Spaanse producer en singer-songwriter Javier Limon (Paco de Lucía, Bebo & El Cigala, Buika).

Concert zonder pauze.
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.