Fernando Otero & Victor Hugo Villena

Tango met dansworkshop en tangosalon

Fernando Otero piano | Victor Hugo Villena bandoneon

za 20
oktober
  • za 20 okt
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het is een grote eer om de briljante tangopianist, componist en Grammy-winnaar Fernando Otero te mogen verwelkomen in duobezetting met bandoneonvirtuoos Victor Villena. De vernieuwende en eigenzinnige Otero won najaar 2017 weer een Latin Grammy voor zijn zestiende cd Solo Tango, waarbij hij zelf zingt, speelt en het New York State Symphony Orchestra dirigeert. Ook Victor Hugo Villena, die in gerenommeerde zalen speelde als de Royal Albert Hall, de Frankfurter Opera en de Philharmonie de Paris, is in Rotterdam geen onbekende: met zijn tangokwintet El Después speelde hij al in de Doelen en als docent is hij verbonden aan Codarts.

Dit concert is onderdeel van:
Tango

In het theaterprogramma Buenos Aires – 100 jaar muziek gaan de twee op reis langs een eeuw aan tango-ontwikkelingen. Van vroege componisten als Angel Villoldo via de experimentele jaren 1960 – met als grootste representant Astor Piazzolla – belandt het duo uiteindelijk bij de nieuwste composities van Otero.

Met dansworkshop vooraf (vanaf 19.15 uur) en tangosalon achteraf, tot middernacht. Ook tijdens het concert kan er gedanst worden.

i.s.m. Tangoschool Cuartito Azul

Victor Hugo Villena
Victor Hugo Villena

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

© De Doelen

powered by Peppered