Zwijgende film met live muziek

Geert Bierling - Doelenorgel

The Thief of Bagdad (1924)


za 16
februari
  • za 16 feb
    13:00 - 15:10
    Grote Zaal
  • De Doelen brengt voor vrijwel alle concerten servicekosten in rekening. Dit zijn kosten die voor de Doelen gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per transactie verschuldigd en ten minste € 2. Indien u een ticket bij de kassa koopt, bent u geen servicekosten verschuldigd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de servicekosten.

Zwijgende film met live-muziek op het grote Doelenorgel: cinema zoals aan het begin van de vorige eeuw. Geert Bierling leeft zich wederom helemaal in een filmklassieker in: de stadsorganist improviseert zijn eigen muziek bij de vertoning van de zwijgende-filmklassieker The Thief of Bagdad uit 1924. Dat worden improvisaties met een oosters tintje natuurlijk!

Douglas Fairbanks, een van de eerste grote filmsterren uit het tijdperk van de zwijgende film, speelt een heldenrol als dief in The Thief of Bagdad. De dief is erop uit zijn grote slag te slaan en weet, na het bemachtigen van een magisch touw, het paleis van de Kalief binnen te dringen. Maar dan komt hij oog in oog te staan met de bloedmooie dochter van de Kalief...

Voorstelling met pauze.
Geert Bierling in Orgel Specials
© De Doelen

powered by Peppered