Lahav Shani © Marco Borggreve

Lahav Shani - piano

Skrjabin, Prokofjev & Moessorgski


Skrjabin Sonate nr.9 ‘Messe noire’ | Prokofjev Sonate nr.6 in A op.82 | - | Moessorgski Schilderijen van een tentoonstelling

Om 19.15 uur inleiding door Huib Ramaer10 okt
20:15
  • wo 10 okt
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De uitzonderlijk getalenteerde Israëlische musicus Lahav Shani is niet te stuiten. Sinds hij in 2013 The Mahler Competition in Bamberg won, is zijn ster als dirigent razendsnel gerezen. Per september 2018 is hij de nieuwe chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Maar hij blijft ook als pianist actief. Mis Lahav Shani’s eenmalige recital in Nederland niet!

Lahav Shani speelt werken van drie Russische pianist-componisten. De ‘Zwarte mis’-sonate van Skrjabin is een mystieke overpeinzing, totdat de duivel om de hoek komt kijken. Prokofjevs dynamische en kleurrijke Zesde Sonate – de eerste van de drie ‘oorlogssonates’ – wordt beschouwd als een van zijn beste. De Schilderijen van een tentoonstelling is het beeldende muzikale verslag van Moessorgski’s wandeling langs tien schilderijen van de bevriende Russische schilder Viktor Hartmann.
Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.