© Jelmer de Haas

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Fuse

Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Fuse

23 mrt
20:15
  • za 23 mrt
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De spannende combinatie tussen de strijkers van Fuse (de huisband van Podium Witteman) en de improvisatoren van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw resulteert in een verrassend programma met werk van uiteenlopende componisten als Béla Bartók, Eddie Sauter en Chick Corea. Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden te combineren tot een eigenwijze mix van klassiek, jazz, volksmuziek en improvisatie, in een ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie. Voor hun album Studio werd Fuse in 2017 genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs.

Het prestigieuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit 17 jazzmusici van wereldklasse, met zowel (inter-) nationale topsolisten als jong Nederlands talent. Het presenteert een ongekend breed repertoire: van traditionele jazz tot actuele muziek en soul.Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.