Millennium Jazz Orchestra & Laura Bohn

Bernstein Celebration Tour - 100 jaar Leonard Bernstein
Millennium Jazz Orchestra | Joan Reinders dirigent
m.m.v. Laura Bohn sopraan
za 29
september
  • za 29 sep
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • De Doelen brengt voor vrijwel alle concerten servicekosten in rekening. Dit zijn kosten die voor de Doelen gepaard gaan met het (technisch) mogelijk maken van het betalen, vervaardigen en verzenden van concertkaarten en/of e-tickets. De kosten zijn per transactie verschuldigd en ten minste € 2. Indien u een ticket bij de kassa koopt, bent u geen servicekosten verschuldigd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de servicekosten.

In 2018 is het honderd jaar geleden dat componist, dirigent en verteller Leonard Bernstein – bij het grote publiek het meest bekend van West Side Story – geboren werd. Wereldwijd wordt er daarom groots uitgepakt met zijn muziek. In Nederland heeft Joan Reinders een Bernstein-programma samengesteld en bewerkt voor zijn Millennium Jazz Orchestra.

Dit concert is onderdeel van:
Jazz
Dat mondt uit in een unieke kruisbestuiving tussen klassieke muziek en jazz, waarbij de Amerikaanse sopraan Laura Bohn de vocale partijen voor haar rekening neemt. Nu eens zullen de stukken klinken als een feest der herkenning, dan weer klinkt zijn muziek als gloednieuw repertoire. De meesterlijke arrangementen van Bernsteins bekendere en minder bekende werken vormen een wereldwijde primeur: nooit eerder werden jazzbewerkingen van zijn muziek goedgekeurd door de Bernstein Estate.

"
Milennium Jazz Orchestra © Hardy Klink
Milennium Jazz Orchestra © Hardy Klink
Opera News over Laura Bohn
‘Soprano Laura Bohn, a dynamic stage animal praised by Opera News for her “powerful" singing and "skillful" stagecraft, brings a vivid physicality and “lush” vocalism to a wide range of repertoire, embodying the cutting edge of operatic performance.’
© De Doelen

powered by Peppered