Sinfonia Rotterdam

Pianoconcert van Chopin
Sinfonia Rotterdam | Conrad van Alphen dirigent
m.m.v. Maxim Bernard piano
Mozart Divertimento in F KV138 | Chopin Pianoconcert nr.2 | Sjostakovitsj Kammersinfonie in c op.110a (Strijkkwartet nr.8 / arr. Barsjai)9 mrt
19:30
  • za 9 mrt
    19:30
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sinfonia Rotterdam speelt de pakkende Kammersinfonie op.110a van Sjostakovitsj/Barsjai én natuurlijk Mozart: het wervelende Divertimento KV138. Behalve Mozart zet het Rotterdamse kamerorkest graag jonge solisten in het zonnetje. De veelbelovende pianist Maxim Bernard, getipt door Yannick Nézet-Séguin, tot en met juni 2018 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, schittert in Chopin.

Sommigen spelen al piano als ze nog maar net op een pianokruk kunnen zitten, maar Maxim Bernard begon ‘pas’ op zijn dertiende met pianoles. Zijn ontwikkeling was fenomenaal, maar vanaf 2004 ging het pas echt hard onder begeleiding van zijn nieuwe mentor, de legendarische pianist Menahem Pressler. Mis het optreden van deze veelbelovende pianist niet; hij laat zijn instrument zingen in Chopins Tweede Pianoconcert!
Conrad van Alphen
Conrad van Alphen
Concert van ruim een uur, vroege aanvangstijd, zonder pauze. De dirigent licht de werken vanaf het podium toe. Na afloop kunt u iets drinken in de foyer en zijn dirigent en musici aanwezig voor een nagesprek.

Concert i.s.m. Sinfonia Rotterdam.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.