Sinfonia Rotterdam

Vandaag geen Mozart…

Sinfonia Rotterdam | Conrad van Alphen dirigent
m.m.v. Maria Solozobova viool

Tsjaikovski Valse - Scherzo | Saint-Saëns Introduction et Rondo capriccioso voor viool en orkest | Bizet/Sjtsjedrin Carmen Suite


za 12
januari
  • za 12 jan
    19:30
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vandaag speelt Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen heerlijke muziek van Tsjaikovski en Saint-Saëns. Als klap op de vuurpijl de kostelijke Carmen Suite: de Russische componist Rodion Sjtsjedrin gaf de verrukkelijke melodieën van Bizets operaklassieker Carmen een nieuw jasje als ballet voor zijn echtgenote, de prima ballerina Maja Plisetskaja.

Dit concert is onderdeel van:
Mozart

Maria Solozobova strijkt de sterren van de hemel in Saint-Saëns virtuoze Introduction et Rondo capriccioso. De Russische violiste, al jaren woonachtig in Zwitserland, treedt internationaal op met vooraanstaande dirigenten en musici. ‘A wonderful talent with a lively temperament, virtuosic brilliance and a very high professional level’, zei de fameuze violist Sir Yehudi Menuhin over haar.

Conrad van Alphen
Conrad van Alphen

Concert van ruim een uur, vroege aanvangstijd, zonder pauze. De dirigent licht de werken vanaf het podium toe. Na afloop kunt u iets drinken in de foyer en zijn dirigent en musici aanwezig voor een nagesprek.

Concert i.s.m. Sinfonia Rotterdam.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

© De Doelen

powered by Peppered