Maria Solozobova

Sinfonia Rotterdam

Nieuwjaarsconcert Vuurwerk en Passie
Sinfonia Rotterdam | Conrad van Alphen dirigent
m.m.v. Maria Solozobova viool
De Sarasate Zigeunerweisen | Saint-Saëns Introduction et Rondo capriccioso voor viool en orkest | Bizet/Sjtsjedrin Carmen Suite12 jan
19:30
  • za 12 jan
    19:30
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het nieuwe jaar barst los met bubbels, vuurwerk en passie. Laat u overrompelen door speelse, virtuoze vioolcapriolen van Pablo de Sarasate en Camille Saint-Saëns. Als klap op de vuurpijl de kostelijke Carmen Suite: de Russische componist Rodion Sjtsjedrin gaf de verrukkelijke melodieën van Bizets operaklassieker Carmen een nieuw jasje als ballet voor zijn echtgenote, de prima ballerina Maja Plisetskaja.

Maria Solozobova strijkt de sterren van de hemel in De Sarasate en Saint-Saëns. Deze Russische violiste, al jaren woonachtig in Zwitserland, treedt internationaal op met vooraanstaande dirigenten en musici. ‘A wonderful talent with a lively temperament, virtuosic brilliance and a very high professional level’, zei de fameuze violist Sir Yehudi Menuhin over haar.
Conrad van Alphen
Conrad van Alphen
Conrad van Alphen
Concert van ruim een uur, vroege aanvangstijd, zonder pauze. De dirigent licht de werken vanaf het podium toe. Na afloop kunt u iets drinken in de foyer en zijn dirigent en musici aanwezig voor een nagesprek.

Concert i.s.m. Sinfonia Rotterdam.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.