Sinfonia Rotterdam

Tsjaikovski loves Mozart
Sinfonia Rotterdam | Conrad van Alphen dirigent
m.m.v. Meehae Ryo cello
Mozart Symfonie nr.24 | Tsjaikovski Rococo-variaties voor cello en orkest | Haydn Symfonie nr.84 in Es"
za 17
november
  • za 17 nov
    19:30
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Tegenwoordig horen we in de symfonieën van Mozart en Haydn vooral veel charmante melodieën, puntige ritmes en speelsheid. Hoe verrassend dat Mozarts Symfonie nr.24 vanwege de fanfares en gebroken akkoorden door papa Leopold als ‘niets dan herrie’ werd afgedaan. Voor de uitvoering van Tsjaikovski’s verbluffende, door Mozart geïnspireerde Rococo-variaties laat Sinfonia Rotterdam zich bijstaan door de Koreaanse celliste Meehae Ryo.

Dit concert is onderdeel van:
Mozart
Tsjaikovski schreef zijn Rococo-variaties als een hommage aan Mozart en gebruikte een bijzonder lichtvoetig thema. De componist ontpopt zich in deze variatiereeks als de magiër van timing en contrast: nu eens doet de lyrische melodie denken aan een opera met droevige afloop, dan weer zijn cello en orkest verwikkeld in een razende wedloop. Echt iets voor cellovirtuoze Meehae Ryo en Sinfonia Rotterdam!
Conrad van Alphen
Conrad van Alphen
Kort concert van iets meer dan een uur, vroege aanvangstijd, zonder pauze. De dirigent licht de werken vanaf het podium toe. Na afloop kunt u iets drinken in de foyer en zijn dirigent en musici aanwezig voor een gesprekje.

Concert i.s.m. Sinfonia Rotterdam.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent."
© De Doelen

powered by Peppered