Miracles of Music - Theatercollege

Drie professoren over muziek en het brein


2 dec
19:00
  • zo 2 dec
    19:00 - 21:30
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ze behoren tot de besten in hun vak en zijn geboren performers: de professoren Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van meerdere tv-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie).
U zit gegarandeerd op het puntje van uw stoel wanneer ze u uitleggen, laten zien en zelfs letterlijk laten ervaren hoe muziek uw brein beïnvloedt.

Dit spetterende theatercollege wordt afgewisseld met live muziek en met enkele scènes uit de documentaire Miracles of Music (van Pim Giel) over de opmerkelijke effecten van muziektherapie. Want muziek is niet alleen fijn, muziek maken en luisteren is ook goed voor de ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven. Met muzikale optredens van niemand minder dan soulzangeres Berget Lewis en saxofonist Benjamin Herman met band.

De theatershow is onderdeel van het project Miracles of Music, waarin wetenschappers, muziektherapeuten en musici zich sterk maken om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, de zorg en het onderwijs.
Berget Lewis
Benjamin Herman © Frank Hanswijk
Miracles of Music
Het project Miracles of Music wordt geproduceerd door Stichting Happy Motion en heeft tot doel muziektherapie toegankelijk te maken voor mensen die daar zelf niet de financiële middelen voor hebben. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een instelling die muziektherapie geeft en aan kwetsbare mensen waardoor die het theater kunnen bezoeken.

Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

Instagram: @miraclesofmusic"