JazzArt Orchestra ft. Shaza Hayek o.l.v. Martin Fondse - Common Ground

Club Doelen
6 apr
20:30
  • vr 6 apr
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Verkoopinformatie
Word voor € 14 lid van Club Doelen en krijg € 5 korting bij elke clubavond. Klik hier voor een lijst van alle clubavonden en klik op de pas hieronder voor het bestellen van de Club Doelen Pas.Omschrijving
Syrië kent een rijke cultuur met een schat aan muzikale tradities. Het land vormt van oudsher het hart van de Arabische wereld. Met het programma Common Ground maakt het JazzArt Orchestra een muzikale reis naar en door Syrië, onder leiding van Buma Boy Edgar prijswinnaar Martin Fondse. De muziek gaat over verlies, hoop en liefde, geschreven voor groot jazzorkest en uitgevoerd door topmusici uit Syrië én de Syrische zangeres Shaza Hayek. Zij studeerde aan het Conservatorium in Damascus en vluchtte twee jaar geleden met haar gezin naar Nederland. Shaza Hayek wordt in haar vaderland gerekend tot de absolute top. In Nederland trad ze onder meer op bij het VPRO-programma Vrije Geluiden.

Componist en arrangeur Martin Fondse is vermaard om zijn verhalende, filmische stijl van schrijven en bovendien grensverleggend in het maken van cross-overs tussen muziekstijlen en culturen. Hij schreef de muziek voor meer dan tien films en kreeg diverse internationale prijzen voor onder meer zijn filmmuziek en orkestrale werken. Naast piano speelt hij de vibrandoneon, de barokversie van de melodica. Speciaal voor ‘Common Ground’ schreef Fondse nieuwe arrangementen aan de hand van Syrische ‘originals’. Daarmee wordt een unieke verbinding tussen jazz en de muziek uit het Midden-Oosten gemaakt. Martin ontving in 2017 de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste onderscheiding voor jazz in Nederland.

Shaza Hayek zang
Modar Salama percussie
Mhamad Alissa ud
o.l.v. Martin Fondse presentatie en vibrandoneon

Gerlo Hesselink Rob Sijben, Tibor Elferink, Harmen-Jan Teule, Gerard Gerrits saxofoon, klarinet, fluit
Libbe Oosterman, Ywo Lamonaca, Bram Hartwig, Anne-Marie ten Heggeler trompet
Gerd Pol, Henri Gerrits, Hein-Jan van Vilsteren, Gerold Scheper (bas-)trombone
Robert Koemans piano, Fender Rhodes
Camiel Jansen contrabas, basgitaar
Felix Schlarmann drums
Richie Reichgelt gitaarActief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

Hoe eclectisch Club Doelen is, hoort u op de Spotify playlist met Club Doelen-muziek.