Ben van Gelder Quartet

Club Doelen
12 jan
20:30
  • vr 12 jan
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ben van Gelder Quartet
Ben van Gelder saxofoon
Sam Harris piano
Joe Sanders bas
Craig Weinrib drums


Verkoopinformatie
Word voor € 14 lid van Club Doelen en krijg € 5 korting bij elke clubavond. Klik hier voor een lijst van alle clubavonden en klik op de pas hieronder voor het bestellen van de Club Doelen Pas.Omschrijving
Megatalent, altsaxofonist Ben van Gelder keert jaarlijks terug in de programmering van Jazz International Rotterdam. Nu voor het eerst in Club Doelen met een gloednieuw kwartet met baanbrekende musici uit de New Yorkse jazz-scene, drummer Craig Weinrib, bassist Joe Sanders en pianist Sam Harris. Zij spelen nieuw repertoire. Muziek waar improvisatie en veranderlijkheid centraal staan.

Ben van Gelder (1988) wordt al sinds het begin van zijn professionele carrière bestempeld als een nationaal én internationaal megatalent. Als tiener won hij belangrijke prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours (2003), De Stan Getz/Clifford Brown Fellowship (2005) en de Deloitte Jazz Award (2007). Van Gelder woonde 10 jaar in New York, waar hij samenwerkte met musici van wereldformaat. Met zijn vaste kwintet produceerde hij drie albums die door de Nederlandse pers met bewondering werden ontvangen.

Zijn meest recente cd, Among Verticals, is het product van een felbegeerde compositieopdracht verstrekt door de Jazz Gallery, een belangrijke broedplaats in New York. Among Verticals ontving vijf sterren in het NRC (‘rechtstreeks de diepte in met elegantie, precisie en verbeelding’) en de Volkskrant (‘een van de mooiste jazzplaten van het jaar’). Het album werd eind 2016 gepresenteerd tijdens een tournee in acht landen.Actief op Facebook? Bezoek dan het Facebookevent.

Hoe eclectisch Club Doelen is, hoort u op de Spotify playlist met Club Doelen-muziek van januari en februari 2018.