DoelenKwartet

‘Kill the West in me’, Kartini and Katini, two stories
zo 12
november
  • zo 12 nov
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

DoelenKwartet en Ensemble Gending
DoelenKwartet
Frank de Groot viool
Maartje Kraan viool
Karin Dolman altviool
Hans Woudenberg cello
Ensemble Gending gamelan
Bernadeta Astari sopraan
Romy Roelofsen actrice

Jonás Bisquert en Boudewijn Tarenskeen - Kill the West in me

Om 19.15 uur Red Sofa gesprek gesprek met musici en de componisten Jonás Bisquert en Boudewijn Tarenskeen
Verkoopinformatie
  De Red Sofa Bankpas 2017-2018 biedt voor slechts € 89 toegang tot alle Red Sofa-concerten (indien beschikbaar). Klik hier voor het bestellen van de Red Sofa Bankpas.

Omschrijving
‘Kill the West in me’ had ook ‘Kill the East in me’ kunnen heten: hoe een gamelanensemble en een strijkkwartet muzikaal tot elkaar kunnen komen, waarbij een sopraan en een actrice als mediators optreden.

De te vroeg, in het kraambed gestorven Javaanse prinses Raden Adjeng Kartini (1879-1904) groeide uit tot een Indonesische nationale heldin op het gebied van vrouwenrechten en Ayu Utami (Bogor, 1968) is een springlevende Indonesische activiste, schrijfster en journaliste. De opruiende brieven van Raden Adjeng Kartini en de vlijmscherpe teksten van Ayu Utami vormen de uitgangspunten voor een origineel theatraal concert van Boudewijn Tarenskeen en Jonás Bisquert voor gamelanensemble Gending, het DoelenKwartet, sopraan Bernadeta Astari en actrice Romy Roelofsen.

18.30-19.45 uur (Arcadis Zaal)
In het voorprogramma van het concert wordt een workshop Javaanse gamelan georganiseerd voor het geïnteresseerde publiek o.l.v. Arent te Kloese. Er is plaats voor 20 deelnemers (16+). Deelname (beperkt) alleen op aanmelding vooraf, vol is vol, en uitsluitend met entreekaartje voor het concert.

De workshop is te bekijken en te beluisteren voor het binnenlopend publiek.

Het DoelenKwartet wordt ondersteund door Société Gavigniès, Kersjes Fonds, Stichting Vrienden Nederlandse Muziek, Gravin van Bylandt Stichting, Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Volkskracht.

Cursus ‘Het Nieuwe Strijkkwartet’
Evenals vorig seizoen organiseert het DoelenKwartet een luistercursus over de geschiedenis van het strijkkwartet, waarbij dieper wordt ingegaan op de werken die het kwartet in deze Doelenserie speelt. Er staan dit seizoen veel Nederlandse componisten op het programma en zij zullen vaak zelf vertellen over hun werk. Het kwartet verduidelijkt een en ander met muziekvoorbeelden. De cursus wordt gegeven door Max Knigge, een jonge Haarlemse componist, altviolist en muziektheoreticus.
De cursus vindt plaats op zes vrijdagmiddagen (22/9, 8/12, 12/1, 26/1, 23/3 en 13/4) van 15.00-17.00 uur in het Goethe Institut, Westersingel 9, Rotterdam. Het is ook mogelijk losse sessies te volgen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de site van het DoelenKwartet.
© De Doelen

powered by Peppered