Cuarteto Casals

Vier keer Beethoven
16 jan
20:15
  • di 16 jan
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Cuarteto Casals
Beethoven Strijkkwartet nr.2 in G op.18 nr.2
Beethoven Strijkkwartet nr.4 in c op.18 nr.4
Beethoven Strijkkwartet in F (arr. van Pianosonate nr.9 in E op.14 nr.1)
Beethoven Strijkkwartet nr.16 in F op.135
 

Het Cuarteto Casals bestaat alweer twintig jaar! Het internationaal geprezen ensemble uit Barcelona viert zijn jubileum met een Beethoven-cyclus, waarbij ieder programma wordt aangevuld met een nieuw werk van een hedendaagse componist.

Beethoven componeerde zijn eerste strijkkwartetten tussen 1798 en 1800. Hij liet ze in 1801 publiceren als zijn opus 18, een traditionele set van zes. De stijl van deze vroege kwartetten blikt al vooruit en het genre zou in zijn handen nog een enorme ontwikkeling doormaken. Het Cuarteto Casals speelt enkele vroege exemplaren en Beethovens laatste strijkkwartet, korter en milder dan zijn doorwrochte voorgangers.

Voorconcert
Om 19.30 uur een voorconcert in de Jurriaanse Zaal door Codarts Cello Octet, bestaande uit Jorge Gonzalez, Carmen Diego del Olmo, Ines de Juan Periago, Sophie Ehling, Bea Rico, Laura Gonzalez, Daniel Pavtchinski en Desirée Sanchez.
 
Grützmacher Weihegesang op. 65
Tsjaikovski Delen uit Kinderalbum op.39 (arr. Gunter Ribke)
 
Het Codarts Cello Octet is in 2017 geformeerd op initiatief van studenten uit de celloklas van Herre Jan Stegenga. Daarnaast zijn deze cellisten allen actief in eigen kamermuziekensembles zoals pianotrio’s, strijkkwartetten etc. Spelen in het cello-octet moedigt hen aan zich nog verder te ontwikkelen op het gebied van ensemblespel. Het biedt hen tevens een bredere en diepere blik op het karakter en de mogelijkheden van hun eigen instrument. Het octet wordt gecoacht door Herre Jan Stegenga.

i.s.m.