Zappa’s Black Page

Ralph van Raat
Voor sommige pianisten is het een nachtmerrie, voor anderen de ultieme uitdaging: The Black Page, de pagina die zwart ziet van de noten. Meesterpianist Ralph van Raat weet er wel raad mee. In dit concert zet hij de tanden in de krankzinnigste virtuoze pianomuziek, waarbij The Black Page van Frank Zappa natuurlijk niet ontbreekt. Een andere mannetjesputter achter het klavier was de Fransman Charles-Valentin Alkan (1813-1888), die zelf sporadisch in het openbaar optrad. Dat vrijwel niemand zich waagt aan zijn Symphonie pour piano seul is begrijpelijk; het is hier alsof de pianist door de duivel achterna wordt gezeten. Naast de machinale Winnsboro Cotton Mill Blues van Frederic Rzewski bevat dit programma nog een verrassing: een gloednieuw werk van Red Sofa-componist David Lang, geschreven in opdracht van de Doelen en het Amsterdamse Muziekgebouw.
3 mei
20:15
  • zo 3 mei
    20:15
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ralph van Raat piano m.m.v. Heather Pinkham piano Christos Papandreopoulos piano Anne Veinberg piano Daan Kortekaas piano Sebastiaan van Bavel piano Kate Moore Sensitive Spot Frank Zappa The Black Page voor piano solo Charles-Valentin Alkan Symphonie pour piano seul op.39 (IV-VII) David Lang Nieuw werk voor Ralph van Raat (i.o.v. de Doelen en Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam) Frederic Rzewski Winnsboro Cotton Mill Blues David Lang face so pale voor 6 piano’s Concert zonder pauze, met nabespreking.