presenteert nieuw album ‘Ripples’

Stephanie Francke Quartet
Stephanie Francke componeert alsof zij haar leven lang niet anders heeft gedaan. Maar haar talent houdt niet op bij het schrijven van stukken alleen: haar improvisaties laten zich het beste omschrijven als een versnelde manier van componeren. Geen noot is voorspelbaar en geen solo te lang. Die facetten maken een concert van het Stephanie Francke Quartet tot een unieke ervaring. Tijdens het bijna telepathische samenspel met haar medemusici laat Francke op een beeldende manier horen dat in de jazz nog lang niet alles is gezegd. Een poëtisch avontuur op hoog niveau. Met haar kwartet speelde Stephanie al op het North Sea Jazz festival 2013, in LantarenVenster, op het International Jazz Festival Middelburg, tijdens Jazz in Duketown en op vele andere podia. Ze stond in de finale van de European Jazz Competition en won de Erasmus Jazz Prijs. In 2013 verscheen haar debuut album Florigen waarvoor ze lovende reacties kreeg. Eind 2014 vertrok ze naar de studio om haar tweede album - ‘Ripples’ - op te nemen, dat ze vanavond presenteert.
1 mei
20:30
  • vr 1 mei
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Stephanie Francke Quartet Stephanie Francke saxofoons Koen Schalkwijk piano Guus Bakker contrabas Niek de Bruijn drums m.m.v. special guest: Elizabeth Simonian zang