o.l.v. Philippe Herreweghe

Orchestre des Champs-Elysées
‘Vaatje buskruit’ luidt een bijnaam van Patricia Kopatchinskaja. Wie deze jeugdige violiste heeft zien optreden, begrijpt waarom. Passie is een te bleek woord om de drang te beschrijven waarmee deze Moldavische zich op de noten stort. Met haar immense wil tot verzengen heeft ze ook het publiek van de Doelen al verschillende keren aan haar voeten gekregen. Op suggestie van dirigent Philippe Herreweghe heeft Kopatchinskaja zich bekwaamd in het spelen op darmsnaren. De twee namen bekroonde cd’s op en werpen zich nu op het intens zingende Vioolconcert van Felix Mendelssohn. Het is het laatste grote werk van deze jonggestorven componist, die een groot bewonderaar was van Bach. Net als Philippe Herreweghe, de barokspecialist die ook z’n sporen heeft verdiend in 19de-eeuws orkestrepertoire. Bereid u voor op een indringende Vierde Symfonie van Johannes Brahms, met volop nieuwe kleuren op de historische instrumenten van het Orchestre des Champs-Elysées.
1 mei
20:15
  • vr 1 mei
    20:15
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Orchestre des Champs-Elysées Philippe Herreweghe dirigent m.m.v. Patricia Kopatchinskaja viool Mendelssohn Vioolconcert Brahms Symfonie nr.4 Om 19.30 uur inleiding door Neil Wallace