DoelenEnsemble speelt Wagemans, De Raaff en Messiaen

Oiseaux exotiques
In zijn Oiseaux exotiques creëert Olivier Messiaen een prachtige symbiose tussen de taal van de mens en die van de vogels. Van Peter-Jan Wagemans, een van de belangrijkste Nederlandse componisten van dit moment, staan twee van zijn beste werken op het programma: Viderunt omnes en de Kammersymphonie. Robin de Raaff wordt gerekend tot de succesvolle componisten van de ‘Rotterdamse school’. Toch is zijn prachtige Concert voor fluit en orkest (uit 1995) nog nieuw voor het Rotterdamse publiek. Robin de Raaff is onlangs benoemd tot composer in residence in Banff, Canada. Franse subtiliteit en Hollandse hoekigheid gaan uitstekend samen, zo luidt zijn boodschap. Dit concert wordt financieel ondersteund door Gemeente Rotterdam en Elise Mathildefonds.
11 mei
20:30
  • za 11 mei
    20:30
    Jurriaanse Zaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

DoelenEnsemble Arie van Beek dirigent m.m.v. Marieke Franssen fluit Maarten van Veen piano Peter-Jan Wagemans Viderunt Omnes Robin de Raaff Concert voor fluit en orkest Peter-Jan Wagemans Het Engelenconcert, ‘Kammersymphonie in vier delen’ Olivier Messiaen Oiseaux exotiques Om 19.45 uur inleiding door Maarten van Veen